Meest Gestelde Vragen

Hoe komen jullie aan die naam?
Da’s eenvoudig, Renee’s achternaam is Hissink, en hij wordt door vrienden en bekenden His genoemd.
Ollie is Co, van collega, want His & Ol klonk gewoon niet zo leuk!
WAT spelen jullie dan?
His & Co heeft als motto, muziek VAN bijna iedereen VOOR bijna iedereen.
Afhankelijk van waar we muziek maken passen we het repertoire aan, natuurlijk in overleg.
Dus bijvoorbeeld rustig beginnen op een bruiloft (of juist niet als het bruidspaar dat wil), wel of geen openingsdans, wel of geen Nederlandstalige muziek …
We hebben echt een heel breed repertoire, van ouderwets gezellige stijldansmuziek tot dance classics, rustige achtergrondmuziek, pop en rock klassiekers, en we proberen ook de laatste hits mits voor ons mogelijk in het repertoire op te nemen, dus daarin rouleren we nog wel eens.

Passen jullie het repertoire ook aan onze wensen aan?
Over het algemeen maken we setjes van 45 tot 50 minuten en dan 10 minuutjes pauze. Maar het gebeurt ook, zoals we net al zeiden, dat we ter plekke de muziek veranderen of verlengen als de dansvloer net lekker vol staat, of wanneer er een ingelast tijdstip is voor een toespraak of act of stukje, geen probleem!
His & Co gelooft in het denken in sfeer, ik bedoel dat we proberen aan te voelen wat er in het publiek gebeurt.
We vragen ook altijd of er verzoekjes zijn, en past zo’n verzoek op dat moment, en kennen we het, dan spelen we het ook. Kennen we het niet (want we kunnen natuurlijk niet alles …) dan spelen we iets anders in dezelfde sfeer.
Maar HOE doen jullie dat dan?
Kijk, we zijn natuurlijk maar met z’n tweeën; onze drummer en basgitarist komen uit de computer.
Maar; het zijn wel altijd echte opgenomen mensen, dus geen computerachtige begeleiding. Dat betekent wel dat we afhankelijk zijn van of wij die begeleidende muziek kunnen kopen of zelf maken in onze studio.
En dat is dan ook meteen de reden dat we soms een nummer  helaas echt niet kunnen spelen.

Het is overigens pas nog gebeurd dat we ergens iets moesten spelen dat we niet kenden; de organisatie had er gewoon niet aan gedacht dat van tevoren te overleggen, kan gebeuren!. Tegenwoordig kun je dan mobiel het internet op, en we vonden een karaoke versie van het gevraagde nummer, en die hebben we gedownload en meegespeeld, niet ideaal natuurlijk, maar het had wel het gewenste resultaat!

Dus; is er een nummer echt belangrijk voor een bruidspaar o.i.d., neem dan gewoon ruim van tevoren contact met ons op, en dan komen we daar vast wel uit!

En kunnen er dan ook mensen meespelen of meezingen?
Ja hoor, we hebben al gastoptredens gehad van zowel een bruid als een bruidegom die hun geliefde wilden toezingen, mensen die met een eigen orkestband op een USB stick komen en de microfoon willen lenen, Prinsen Carnaval met hun eigen liederen, of iemand die geweldig Hazes kon zingen, een meisje dat 1 keer een liedje alleen op de piano wilde spelen – de spontane invallen zijn vaak het leukst!

Spelen jullie hard?
Dat kan wel, maar hoeft zeker niet!
Wij zijn er voor de gasten, en die moeten al naar gelang de gelegenheid een prettige tijd kunnen hebben.
Het is heel belangrijk dat het volume past bij de situatie en de wensen van het publiek. Zeker op privefeesten heb je vaak te maken met mensen die elkaar soms al tijden niet meer hebben gezien, en als je dan genoeglijk met elkaar kunt praten is dat net zo belangrijk als welke muziek er voorbij komt.
Maar zeker wat later op de avond wil het wel vaker voorkomen dat het wat harder gaat.

Verzorgen jullie ook de pauzemuziek?
Meestal wel. En ook die passen we qua volume en stijl aan aan onze muziek, zodat het een beetje een geheel wordt.
Het geeft ons ook de mogelijkheid bijvoorbeeld een nummer te draaien dat net werd aangevraagd, maar dat we niet zelf spelen.
Er staan echt duizenden nummers in onze computer, dus het kan bijna niet anders, of het is er…
Aan de andere kant zijn er ook veel voorbeelden van plekken waar we spelen waarin we afwisselen met bijv. een DJ of een blaaskapel.
Zo zijn we de hele tijd bezig met wat er zich in de zaal en op de dansvloer afspeelt en inspringen op de situatie. Soms wil de kroegbaas zelf cd’s draaien in de pauze; helemaal prima!

Hebben jullie een podiumshow of een act?
Wij zijn muzikanten, en geen clowns, als je dat bedoelt haha!
We zien er wel altijd verzorgd uit hoor, we kleden ons ook altijd even om vooraf, nette bloes of jasje, eventueel een pak.
Ollie wil nog wel eens spontaan al zingend in een polonaise door de zaal belanden, maar verkleedpartijen, pruiken of hoedjes en donkere zonnebrillen komen –behalve met carnaval en 1 keer op een flowerpower feest- normaal bij ons niet voor, hahaha.
Onze show en grote kracht is gewoon ons uitgebreide repertoire zo goed mogelijk live te spelen.

Wat is er nog meer belangrijk om te weten voor een optreden van His & Co?

Nou, dat zijn dan meer de praktische en technische dingen.
Zelf zeggen wij altijd dat His & Co een 2-mans band is.
Een live band dus, met daarom ook een klein vrachtwagentje.
Met daarin best een boel apparatuur aan geluid en licht die goede stroom nodig heeft, die ook ergens moet staan op een vloerruimte die toch wel wat plek inneemt, en die ook tijd nodig heeft om opgebouwd en weer afgebroken te worden!
Wij zijn altijd ruim van tevoren aanwezig, omdat ons dat gewoon anderhalf uur kost. Voor wat dat precies allemaal inhoudt willen we iedereen graag verwijzen naar de technische rider, te downloaden vanaf de website, of naar de contactinformatie voor als er specifieke zaken zijn.
We kunnen voor spelen in een cafeetje erg compact opstellen, hoor.
Geen podium is echt niet erg, sterker: liever dat, dan een paar wankele platen op niet allemaal even grote kratjes.
Maar hou er dus rekening mee dat er geen trappen kunnen zijn naar de zaal (behalve als er ook een lift is natuurlijk), en dat het podium goed overkapt is tegen zowel zon als neerslag!
Een goeie plek voor elke band, met daarvoor nog plaats voor een dansvloer is heel belangrijk voor ieder feest!

Verder bestaat er voor iedereen die dat wil de mogelijkheid ons ergens te komen beluisteren en bekijken volgens afspraak; neem daarvoor contact op met ons of ons boekingskantoor Lukassen Produkties.